Babamasszázs

A babamasszázs évezredes hagyonyokon alapuló és kultúrákon átívelő technikájával manapság már többféle tanfolyamon is megismerkedhet az érdeklődő szülő, gondozó. Az Indiából származó Shantala babamasszázs tanfolyamon örömmel várom a csecsemőmasszázst szívesen elsajátító szülőket.

Shantala babamasszázs

Kilenc biztonságos hónapig a méhben ringatózni és növekedni felejthetetlen élmény. Ám eljön az új élet kezdetének pillanata, amikor már nem minden magától értetődően és egyszerűen jelenlévő: mostantól együtt kell továbblépnünk, továbbélnünk. Hogyan is lesz minden? Túl sok minden történik, túl gyorsan és….vajon megértjük majd egymást?

A Shantala babamasszázs egymás megismerésének egy különleges, mégis magától értetődő módja. Szavak nélkül tanuljuk meg a kisbaba nyelvét megérteni, a test nyelvét, amely a baba életének első kilenc hónapjában az egyetlen közös nyelv.

Mi is az a Shantala Babamasszázs?

A Shantalamasszázs eredetileg egy teljes testre kiterjedő masszázstípus, amelyet Indiában naponta alkalmaznak a kisbabák gondozása során.

Frédérick Leboyer (francia szülészorvos és nőgyógyász), akit elsősorban a szülészeteket forradalmasító munkájáról ismerünk, Indiában találkozott egy Shantala nevű édesanyával. Shantala úgy masszírozta a kisbabáját, ahogy azt a saját édesanyjától tanulta. Leboyer-nak nagyon megtetszett ez az ősi módszer és úgy gondolta, hogy a nyugati társadalmakban élő szülőknek – a modern kor hygiéniai “csodái” mellett – ezt a melegséget, biztonságot nyújtó gondoskodást is kéne nyújtaniuk gyermekeiknek, hogy azok érzelmileg kiegyensúlyozott felnőttekké nőhessenek fel. Ezért született meg a csodálatos képeskönyv: A Shantala babamasszázs.

Miért jó a Shantala Babamasszázs?

A Shantala babamasszázzsal – amely egyszerűen elsajátítható – nemcsak a saját érzékszerveidet aktiválod, hanem a kisbabáidét is. Ez segít neked abban, hogy megérezd azt, hogy mi lenne a legjobb neki.

A Shantala babamasszázs hatására a babák rendszeresebben alszanak, erősödik az emésztőrendszerük és jobban biztonságban érzik magukat. Segít abban, hogy saját érzéseiket könnyebben elfogadják.

A csoportos tanfolyamra elsősorban olyan családok számára ideális, ahol a baba már elmúlt hat hetes, de az egy évet még nem töltötte be.

Mást is tanulunk még?

  • A kisbaba felemelése és hordozása haptonomikus módon
  • Hasznos tanácsok a hordozókendőhöz
  • A szeretetteli figyelemmel való gondoskodás és a saját tempó lelassításának fontossága
  • Mit tegyünk hasfájás esetén?
  • A kisbaba reakcióinak megfigyelése (milyen határokat próbál a baba állítani?)
  • A baba kommunikációja
  • Felépülés a gyermekágyból és a szülésből
  • Sír a baba! Most mit tegyek?
  • És még sok hasznos gyakorlati tudnivaló