Rólam

Három saját gyermek születése és gondozása tántorított el eredeti foglalkozásomtól, a magyar mint idegen nyelv tanításától. Habár a külföldieket terelgetni az alanyi és a tárgyas igeragozás rejtelmeiben is izgalmas feladat, mégis annyira beszippantott a szülés körüli időszak csodája, hogy egyre inkább a várandós és friss kismamákkal való foglalkozás tölti ki a napjaimat..

Legidősebb fiam Hollandiában született, így a szülés körüli gondolkodásom a kinti légkörben érett felnőtté: a szülés és szoptatás számomra természetes, veleszületett képességei a nőknek, amelyet nem megtanulniuk kellene, hanem elsajátítani. Jó tanácsok és megmondóemberek  helyett támogatásra és információra van szükségük, hogy saját informált döntéseiket tudják meghozni és ezáltal a saját útjukat tudják járni.

Nemcsak a női test és lélek (és egyébként a férfi és gyermek is) erejébe vetett bizalom ragadt rám a külföldi tartózkodásaim alatt, hanem a hollandiai egészségügyben uralkodó kliens-tanácsadó partneri viszony tisztelete is. Alapvetőnek és minden krízishelyzetben létszükségletnek tartom a bizalmat és egymás tiszteletét.

Kint kezdődött meg az “átképzésem” is:

  • 2009 Samen Bevallen okleveles szülésfelkészítő
  • Shantala babamasszázs oktató
  • CIMI okleveles babamasszázs oktató
  • 2011 La Leche Liga tanácsadónő
  • ICEA szülésfelkészítő
  • sikeres IBCLC vizsga

Jelenleg a fő tevékenységi köröm a szoptatástámogatás, de indítok néha babamasszázs és szülésfelkészítő csoportokat is. Bővebben olvashatsz a csoportokról és az egyéni alkalmakról a honlap többi részében és a fb oldalamon is.

Nagykovácsiban élünk három gyermekünkkel, három kiscicánkkal és két tengerimalacunkkal. Többnyelvű háztartást vezetünk, munkanyelveink a magyar, holland és az angol. Ezen nyelvek bármelyikén szívesen állok a családok rendelkezésére.